OFFICIAL WEBSITE OF PETER KILDEMAND

Follow Peter: Facebook | Twitter | Instagram

En aften i Klubben. Reportage af Marie Louise Pedersen

En aften i Klubben. Reportage af Marie Louise Pedersen

 

En aften i klubben

Reportage fra klubkørsel mellem Holstebro og Fjelsted, 16/5-18 i Fjelsted

Dansk Metal Speedway League 2018

Det er onsdag sidst på eftermiddagen i Fjelsted Speedway Klub. Solen brager ned fra en skyfri himmel. Det er varmt, og det dufter af dansk sommer, selvom den kalendermæssigt venter et par uger længere fremme om hjørnet. Der er forventning, glæde og spænding i luften, blandet med duften af stegte grillpølser og syrener, da folk begynder at ankomme. I biler og på motorcykler. De er glade, snakker og hygger sig.

 

Det er årets første superligamatch i Fjelsted – hjemmeholdet skal møde Holstebro i Dansk Metal Speedway League 2018.  Klokken er 16.30, og VIP-arrangementet for klubbens sponsorer skydes i gang med et besøg i ryttergården. Dagens kørere, sportschefer, mekanikere og sponsorer mødes inde bag gitterlågen, hvor ’cyklerne’ er linet op under halvtaget. To styks per kører. Der skrues og pudses lidt støv af hist og pist, gasses op og testes. Der er med andre ord ’musik’ i luften…

 

Vi fanger Peter Kildemand, der ellers er travlt optaget af at tale med alle dem, han kender – til en lille snak om døgnets strabadser.

 

”Jeg kørte i Sverige i går, så vi har lige lagt en lang køretur på 1000 km bag os og ankom til Odense ved 6-tiden i morges,” fortæller han. Peter har haft et mindre styrt aftenen forinden, så han har også været et smut omkring fysioterapeuten. ”Ellers er dagen gået med at være på værkstedet, hvor vi har fikset cyklerne, fået dem vasket, skilt alt ad, renset det hele og samlet det igen, skiftet dæk og generelt gjort klar til aftenens match. Vi ankom så til Fjelsted her ved 16-tiden, hvor vi har haft lejlighed til at tale med dels sponsorerne, dels holdkammeraterne om aftenens taktik, så vi er enige om, hvad vi skal – og ellers skal vi ud at kigge på banen, hvor vi ser efter, hvor hård den er, om der er meget løs jord og så videre. Det gør vi altid her cirka en time inden løbet,” forklarer han. Og så sørger teamet for at tilpasse cyklerne til forholdene; der stilles på tændingen, gearingen og dysserne i karburatoren. ”Det er primært de tre ting, vi arbejder med,” uddyber Peter.

 

Efter en introduktion af aftenens fem Fjelsted-kørere,  Peter Kildemand, Frederik Jakobsen, Anders Thomsen, Tobias Busch og Christian Thaysen, samt naturligvis af gæsterne fra Holstebro, får Peter som kaptajn for Fjelsted-holdet et par spørgsmål over anlægget i ryttergården, ligesom holdets sportschef Morten Svendsen fortæller om holdet og sæsonen. Herefter kan man mærke, at kørerne begynder at koncentrere sig. Der bliver kaldt til spisning i VIP-teltet for sponsorerne, så kørerne kan få ro til at varme op og blive klar. Den står på biksemad med bearnaisesauce, rødbeder og rugbrød fra Hotel Aarup Kro – samt øl, vand og vin, der introduceres af Aksel fra Vinum.nu i dagens anledning. Der går i øvrigt forlydender om, at det er første gang i mange år, at man har rundet 100 spisende VIP-gæster, når der er tale om den første hjemmematch i sæsonen, som det er tilfældet for Team Fjelsted i dag.

 

Klokken 18.30 starter den egentlige action på banen. Folk har indfundet sig på bænkene, de to sponsorpoints samt i græsset omkring banen, og de to hold kommer på banen på cyklerne – iført køredragter. Fejlsted naturligvis med flag, gennem røg og damp, røde fakler og høj musik! Nummerpigerne, der løbet igennem viser heat-nummer, er også på plads – med små danse, paraplyer og højt humør.

 

Og så lægges der an til første heat. Klokken lyder; to minutter til start. Kørerne begynder at indfinde sig ved startlinjen. Der stampes og sparkes i jorden, gasses op. Der informeres i højttalerne. Øl, vand og grillpølser skifter hænder og indtages. Vi er ved at være klar.

 

Den løbsansvarlige, iført hat og solbriller, gestikulerer til de fire kørere i første heat, at de skal komme tættere på startlinjen og gøre klar. Der gasses voldsomt op, kørerne læner sig frem og indtager position henover styret, med hjelmen godt nede mellem hænderne. Der signaleres…. og starten går!

 

Der lyder et brøl af den anden verden, da cyklerne slippes løs ’i manegen’. Og så køres der, som gjaldt det livet. Det gør det næsten også. I hvert fald både æren og resultatet – og det er meget! For det er tydeligt, at ingen her ønsker at komme sidst!

 

Der køres, så småsten og jord står op i luften og ind over tilskuerrækkerne, når kørerne kommer forbi. Tilskuernes blikke følger kørerne rundt på banen som øjnene følger bolden i en tenniskamp. Her går det bare rundt og rundt. Action ved umådeligt høj fart! Og der veksles mellem jubel, når Fjelsted-kørerne klarer det godt, og tilbageholdt åndedræt, når det bliver lige lidt for spændende for tilskuerne. Kort inde i første heat, der som alle andre heats består af i alt fire runder, styrter Frederik Jakobsen, og alle holder vejret. Han rejser sig efter at have sundet sig, er ok – men udgår af heatet.

 

Og sådan fortsætter aftenen. Jord, sten, fart, applaus, spænding, action… Runde efter runde. Heat efter heat. Og for hvert tredje heat kommer det tungere skyts på banen og jævner ud, så banen, der hurtigt køres op, igen bliver jævn og god at køre på.

 

Aftenens kørsel består af i alt 14 heats, hvoraf de to sidste rummer kørsel mellem dem, der har henholdsvis 3.- og 4.-flest points samt flest og næstflest points.

 

Matchen ender uafgjort 42-42. Da den manglende sejr er erkendt, af såvel kørerne som publikum, afvikles de mange mennesker ligeså roligt, som de samledes. Med smil, ”Vi ses” og ”Tak for i aften” hængende i luften over bilerne i det høje græs på parkeringsmarken.

 

En dansk sommerlig aften er gået på hæld.

I aftenens løb får vi også lejlighed til at få en snak med et par af sponsorerne.

Deres udtalelser om samarbejdet kommer her:

 

Kasper Emil Nielsen, Jysk Entreprenørservice – sponsor for Peter Kildemand for 2. år i træk:

”Jeg er generelt meget interesseret i motorsport, men speedwayen har fået førsteprioritet. Også min familie elsker sporten, så både min kone og børn er ofte med. Det er en sport, der er helt nede på jorden, og det kan jeg rigtig godt li’. Du kommer helt tæt på – dels sidder du tæt på, mens løbene foregår, dels kommer du ret tæt på kørerne og på netværket omkring. Af og til har jeg også kunder med herud. Ikke så meget for forretningens skyld, men for at få en god oplevelse med dem og for at give dem en god behandling. Overraskende nok er der rigtig mange, der aldrig har oplevet speedway før, og de fleste bliver hurtigt lidt bidt af det. Vi er også med i sponsornetværket, hvor vi får rigtig mange gode oplevelser. Jeg håber, at Peter får en supergod sæson, og at han kører sig op i Grand Prix igen, for det er der, han hører til. Så nu håber vi bare, at han kan holde sig skadefri.”

 

Jan Olsen, Malergruppen Boris Christensen – sponsor for Peter Kildemand:

”Vi har valgt at bruge sponsorpenge på speedway, fordi det er en fed sport! Der var en, der spurgte, om jeg ikke ville være med og støtte Peter, og det kunne jeg hurtigt svare ja til. Jeg har fulgt med i speedway i mange år, bl.a. fordi min mor tidligere var tidtager, og min morfar var formand i en klub. Og speedway er jo bare fedt – den intensitet, der gennemsyrer det hele, bliver man grebet af; for der er knald på! Der kan ske så meget, og du kommer helt tæt på. Samtidig er det spændende, at man som sponsor får lov til at komme med i ryttergården, og både Peter og Mike er så rare og nemme at komme ind på livet af. Det kan jeg rigtig god li’. Ofte har jeg også kunder med herud, og hvis nogen skulle være interesserede i at sponsorere Peter, så prøver jeg, om jeg kan hjælpe. Peter er superdygtig, så jeg håber, han går hele vejen! Vi krydser fingre for nul skader!”

 

John Birch, privatkundechef, Middelfart Sparekasse – sponsor for Peter Kildemand:

”Vi har valgt at sponsorere både Peter Kildemand og Fjelsted og at være med i netværket – selvfølgelig fordi vi er vilde med speedway og elsker at komme herude. Men også fordi speedway er en så lokalt forankret sport, som den er. For det giver rigtig god mening i forhold til det, vi laver. Vi har derfor ofte kunder med herud – i dag hele seks styk, faktisk – og det hjælper os med at opbygge og styrke relationerne. Mange har aldrig set speedway andet end i tv, så det er dejligt også at være med til at åbne folks øjne for, hvad det er for en sport, der foregår herude i Fjelsted. Alle i klubben tager rigtig godt imod os med smil og genkendelse, så der er altid en fabelagtig stemning, som også vores gæster mærker. Det, der er specielt ved speedway, er dramaet – at der virkelig sker noget! Når du sidder herude, kommer du helt tæt på og får støv i øjnene, kan lugte metanolen og høre maskinerne i ryttergården, når de testes inden matchen. Det giver en intensitet, som de fleste rigtig godt kan li’. Samtidig har vi også god gavn af samarbejdet med kørerne, der velvilligt stiller op til arrangementer hjemme i sparekassen, hvor de fortæller om for eksempel sporten og sæsonen i forbindelse med events for vores kunder og forretningspartnere. Det er stærkt – og noget, vi får rigtig meget ud af. Nu håber vi bare, at Peter får en rigtig god sæson og kommer tilbage i Grand Prix-serien igen. Det er dejligt at se, hvor veletableret han er med kæreste og barn –

Facts om matchen:

  • Sted: Fjelsted Speedway Klub
  • Fjelsted møder Holstebro
  • Fjelsteds kørere: Peter Kildemand, Frederik Jakobsen, Anders Thomsen, Tobias Busch og Christian Thaysen
  • Holstebros kørere: Kenneth Bjerre, Ulrich Østergaard, Bjarne Pedersen, Kasper Lykke Nielsen og Emil Grøndal
  • Tidtager: Pia Jacobsen
  • Dommer: Tommy Schultz
  • Resultat: uafgjort 42-42
  • Hurtigste vindertid (heat): 58,2 sek.
  • Dagens fighter: Frederik Jakobsen, Fjelsted
  • Publikum: 1006 personer

IMG_4335

IMG_4337

IMG_4184

Developed By Yellow Pixel Media